0

Chléb náš vezdejší

V dnešním krátkém příspěvku se podíváme ještě o pět tisíc kilometrů více na západ, než je obvyklé, a to zpátky do Banffu, kde jsem při svém kanadském pobytu nějakou dobu pracoval a kam se také po dosažení cíle cesty budu vracet. Mí přátelé se rozhodli přiložit v rámci projektu Tour de Kanada ruku k dílu a nachystali nám velmi milé překvapení.

Již dříve jsem se zmiňoval o tom, že v Banffu žije poměrně solidní česká komunita, složená až už z jednoročních cestovatelů jako jsem já či z lidí, kteří se tam již prakticky usadili. Jedním z nich je i pekař Patrik, který již nějakou dobu u sebe v kuchyni peče výborný český chléb a díky tomu tak máme jednu z věcí, která by nám tu v Kanadě jinak chyběla.


Společně s Martinem vymysleli krátkodobou akci, kdy chléb sice bude dražší, ale zase si s jeho zakoupením pořídíte i příjemný pocit, protože s každým bochníkem přispějete pět dolarů (cca 85 korun) na Azyl opuštěných psů v Libni.

Navíc se po tuto dobu bude chléb doručovat až domů, a to jak jinak než na kole. O logistickou část se stará Martin.

Za celý útulek bychom tímto chtěli poděkovat jak oběma klukům, tak i všem, kteří se koupí chleba rozhodli pomoci! Moc nás těší, že sounáležitost může fungovat i přes oceán.

Láďa a Hanka

      

Ladislav Elias

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *